Garage Kleine Drift Hilversum blijkt illegale goktent

Geschreven door Redactie

Politie en gemeente Hilversum hebben op 9 april een inval gedaan in een garagepand aan de Kleine Drift. Mede naar aanleiding van Meld Misdaad  Anoniem-meldingen werd vermoed, dat er in het pand illegaal gegokt werd. Dat was ook zo.

In het pand aan de Kleine Drift werden zeven mannen aangetroffen in een aparte ruimte. Zij zaten met zijn allen om een tafel waar kaarten op lagen. Bij een aantal van de mannen is een groot contant geldbedrag aangetroffen en in één van de auto’s van de aanwezigen een ploertendoder.

De mannen worden verdacht van illegaal gokken; ze zijn verhoord en krijgen een proces verbaal op grond van de Wet op de Kansspelen. De recherche heeft het onderzoek in behandeling. De mannen zijn ook nog allemaal bekeurd voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Illegaal gokken is oncontroleerbaar, gokkers hebben geen garantie op een eerlijk spel. Zij lopen bovendien het risico op een boete. Door gebrek aan toezicht is er een hoger risico op gokverslaving of gokken door minderjarigen. En er is geen zicht op geldstromen, die vaak aanzienlijk zijn. Mensen die geld inzetten, kunnen dat ongeregistreerd doen. Illegaal gokken wordt dan ook vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen. Gokken is alleen toegestaan met een vergunning vanuit de Wet op de Kansspelen.







Onze Ambassadeurs