Hilversum zondag decor van demonstratie tegen lockdown: 500 tot 800 mensen verwacht

Geschreven door Redactie

Het Hilversumse Marktplein is zondag 10 januari het decor van een nieuwe demonstratie tegen de lockdown en andere coronamaatregelen. Er komen naar verwachting 500 tot 800 mensen. De actiegroep overlegt nu met de gemeente Hilversum over hoe de demonstratie goed kan verlopen.  


Het is niet de eerste keer dat er een groep demonstranten naar Hilversum komt om te demonsteren tegen de coronamaatregelen. Nog geen maand geleden stond er een protest gepland op het Heksenweitje, dat een dag van te voren werd verboden door burgemeester Broertjes omdat demonstranten zich volgens hem al vooraf niet aan de gemaakte afspraken hielden en de sfeer intimiderend werd. Er kwamen uiteindelijk wel tientallen demonstranten naar Hilversum, waarop de politie besloot in te grijpen.  


De demonstratie van zondag is een antwoord op het eerder verboden protest. Woordvoerder Tinus Koops zegt: "Wij zijn tegen de lockdown en tegen alle andere coronamaatregelen. Dat het coronavirus er is ontkennen wij absoluut niet, maar wat er nu gebeurt gaat gewoon te ver." 

 De demonstratie heeft een vol programma met meerdere sprekers. "Er worden onder meer toespraken gehouden door Willem Engel en Mordechai Krispijn van Viruswaarheid en door Marjon Wijenberg en mijzelf namens Nederland in opstand", vervolgt Koops. "Daarnaast staan er een paar optredens gepland van artiesten die ook geraakt worden door alle coronamaatregelen." 


De gemeente Hilversum laat weten op de hoogte te zijn van de aangekondigde demonstratie. Tot aan komende zondag wordt er met de actievoerders overlegd over het reilen en zeilen rond de demonstratie. "Daarover zijn wij in goed overleg met de mensen achter deze demonstratie", stelt een woordvoerder van de gemeente Hilversum. "Als Hilversum willen wij demonstraties als deze toestaan, maar wel onder heldere afspraken. Zo vinden we onder meer dat de coronaregels, zoals het houden van anderhalve meter afstand gewaarborgd moeten worden. Daarover voeren we nu het gesprek." 


Onze Ambassadeurs