Hilversum verbiedt demonstratie ‘Stop de Lockdown’

Geschreven door Redactie

Burgemeester Pieter Broertjes heeft besloten de aangekondigde demonstratie ‘Stop de Lockdown’ aanstaande zaterdag 19 december te verbieden.

Ondanks dat de gemeente staat voor het recht om te demonstreren, heeft zij onvoldoende vertrouwen dat de organisatie zich houdt aan de voorgestelde (corona) voorschriften door gebruik te maken van de ter beschikking gestelde veilige locatie.


De afgelopen dagen zijn er meerdere gesprekken geweest met de organisatie van de demonstratie. Tijdens de gesprekken is geen overeenstemming bereikt over de locatie waar de demonstratie plaats kan vinden, zonder dat er natuurschade of belemmeringen in de doorstroming van verkeer en/ of hulpdiensten ontstaat. De door de gemeente ter beschikking gestelde locatie is afgewezen door de organisatoren van ‘Stop de Lockdown’.


Hierdoor kan de gemeente niet instaan voor de gezondheid van de deelnemers, omstanders en de professionals die betrokken zijn bij het toezicht. Ook is het hierdoor niet mogelijk om de openbare orde te handhaven en de veiligheid van haar bewoners te waarborgen.


De gemeente roept de deelnemers die voornemens zijn om deel te nemen aan deze demonstratie met klem op om niet naar Hilversum te komen.

 

Onze Ambassadeurs