Gisterenavond alcoholcontrole bij 't Bonte Paard

Geschreven door Redactie

Zaterdagavond is de avond bij uitstek om gezellig een drankje te doen met vrienden. 't Bonte Paard in Laren is een door velen geliefde locatie om het weekend te vieren!

Zoals iedereen inmiddels natuurlijk wel weet zorg je dat je een BOB bij je hebt als je met de auto bent. De politie in Laren vond het dan ook weer eens tijd om te kijken of iedereen zich daar dan ook netjes aan houdt. 

Wie is Bob en waar staat Bob voor?

De Rijksoverheid gebruikt de naam Bob in campagnes tegen rijden onder invloed van alcohol. De persoon die geen alcohol drinkt als hij nog moet rijden is de Bob. Die blijft nuchter en kan daardoor zijn vrienden veilig thuisbrengen met de auto. Het oorspronkelijke idee voor de campagne is van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV).

Bob-afspraak 

Heeft u plannen buiten de deur, maak dan vooraf de afspraak wie rijdt en dus geen alcohol drinkt. Die persoon is de Bob. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de taxi of het openbaar vervoer te gaan.

Betekenis Bob 

Bob is geen afkorting en staat niet voor Bewust Onbeschonken Bestuurder. De Bob-campagne is een idee van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Dit instituut gebruikt de naam Bob sinds 1995 in campagnes tegen drank in het verkeer. In Nederland loopt de Bob-campagne sinds 2001.


Onze Ambassadeurs