Winkeliers niet blij met mogelijk verbod op koopzondag

Geschreven door Redactie

Om het oplaaiende coronavirus een halt toe te roepen, overweegt het kabinet amateursport aan banden te leggen en wordt de maximale groepsgrootte mogelijk verkleind. Waarschijnlijk komen er ook strengere regels voor de horeca.

Eerder werd al gesproken over een mogelijk verbod op koopzondagen en -avonden. Maar volgens Hilversumse ondernemers werkt dat juist averechts.

Ondernemers vinden het geen goed idee. Omdat het nu juist wordt verspreid over de zaterdag en zondag en dan gaan ze alles weer op de zaterdag zetten en krijg je extra drukte op de zaterdag. Dus dat lijkt hun niet verstandig om te doen. Ondernemersvereniging BVHilversum ziet ook geen oplossing in de maatregel. 

Volgens de ondernemers zijn juist ruimere openingstijden de oplossing, zodat er meer spreiding komt. Sommige ondernemers hebben zijn openingstijden al verruimd en laat klanten met kleuren zien wanneer het rustig is in de winkel.


Onze Ambassadeurs