Corona-emoji wordt een beetje vrolijker

Geschreven door Redactie

De smileys met mondkapjes die je via je telefoon kunt versturen kijken automatisch een beetje ziekjes. Maar Apple werkt aan een update met een vrolijker variant. Wie een mondkapje draagt is immers niet per se ziek of chagrijnig.

Mondkapjes in de supermarkt, mondkapjes op middelbare scholen en mondkapjes in de bus. De lapjes stof horen dit jaar bij het straatbeeld.

Niet zo gek dat de meeste besturingssystemen voor smartphones al lang een toepasselijke emoji tussen de standaardsmileys hebben gezet. Ook Apple. Maar hun smiley met mondkapje kijkt niet zo blij. Het is net of die al ziek is. Of toch op z'n minst een beetje chagrijnig. En dat terwijl gezondheidsorganisaties mensen vanaf twaalf jaar adviseert mondkapjes te gebruiken op openbare plekken. Niet alleen als ze zich niet lekker voelen, maar gewoon, altijd. Tijd dus om de chagrijnige emoji aan te passen. Hij schijnt wenkbrauwen en wat vrolijkere ogen te krijgen. Op internet zie je ondertussen mondkapjes-emoji's in alle soorten en maten. Lachend, huilend, balend, kotsend, zwetend, onderzoekend, zelfs feestend, maar uiteindelijk hoopt iedereen natuurlijk dat ze snel overbodig zullen zijn en al die dingen weer mogen zónder mondkapje.

Onze Ambassadeurs