Coronaproof naar de film: parkeerplaats Hilversums Mediapark drive-in bios

Geschreven door Redactie

Hilversum heeft deze week een drive-in bioscoop. Op de parkeerplaats van het Mediapark wordt deze week de ene na de andere film vertoond. 

Zeker vijftig auto's reden vrijdagavond het terrein van het Hilversumse Mediapark op voor een intiem filmavondje vanuit de eigen auto.


De bioscoopweek werd gestart met de eerste voorpremière van de film 'Aznavour, le regard de Charles', over het leven van de Franse chansonier Charles Aznavour. 

Met hard getoeter van de aanwezige auto's overhandigde tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk de 'afstandsbediening' van het grote scherm aan Beeld en Geluid-directeur Van Nispen tot Sevenaer. Het was de afstandsbediening waarmee toenmalig koningin Beatrix museum Beeld en Geluid veertien jaar geleden opende. Er werd meteen op 'play' gedrukt voor de start van de film. 

Dat er voor het eerst een drive-in bioscoop op het Mediapark staat, is vanwege de Dutch Media Week, het jaarlijkse Hilversumse mediafeestje. Veel activiteiten, zoals de open studio's, kunnen dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaan. 

De hele week lang worden er films vertoond voor jong en oud, zoals 'Bohemian Rhapsody', 'Grease' en 'A Star is Born'. Ook wie geen auto heeft, is welkom: er staan leenauto's klaar. 

Onze Ambassadeurs