Hoge Raad: geen vergunning voor eigenaar beschoten Hilversums café

Geschreven door Redactie

De eigenaar van het Hilversumse café 't Oude Haventje, dat vier jaar geleden beschoten werd, krijgt definitief zijn exploitatievergunning niet terug. Dat heeft de Hoge Raad bepaald. 

Het toen drukbezochte café aan de Havenstraat werd op 5 september 2015 beschoten door een Poolse man met een pistoolmitrailleur.

De man was toen eerder op de avond het café uitgezet en kwam met zijn wapen terug om verhaal te halen. Hij raakte het pand ernaast, waardoor er in het café geen gewonden vielen. De dader werd toen veroordeeld tot tien jaar cel.

Ingetrokken

Na het vooral werd het café op last van de burgemeester gesloten en werd de vergunning ingetrokken. De kroegbaas probeerde een nieuwe vergunning aan te vragen, maar kreeg van de gemeente. De uitbater spande daarop een juridische procedure aan tegen de gemeente om toch een vergunning af te dwingen. De Hoge Raad schaart zich nu achter het oordeel van de gemeente.

Hilversum laat wel weten dat het niet wil betekenen dat er definitief geen café terugkomt in het pand aan de Havenstraat. Het bewuste pand houdt een horecabestemming.


Onze Ambassadeurs