Invoering corona-app uitgesteld

De landelijke lancering van de corona-app CoronaMelder zou morgen zijn, maar is uitgesteld. 

Morgen 1 september zou de CoronaMelder, de app die aangeeft als je in de buurt bent geweest van een besmet persoon, landelijk worden gelanceerd. Maar de lancering ervan is uitgesteld, zo meldt minister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.

De app wordt al een tijdje getest in vijf regio's. Het gaat om onder meer Twente en IJsselland. De app is al meer dan een miljoen keer gedownload.

Minister De Jonge wil wachten met het landelijk gebruik van de app tot een spoedwet van kracht is. De Autoriteit Persoonsgegevens wil dat er een wettelijke basis is voor het gebruik van de app, en daarom moet de spoedwet eerst door de Tweede Kamer.

In die wet moet vastgelegd worden dat persoonsgegevens alleen worden gebruikt voor bron- en contactopsporing en niemand zou gedwongen moeten worden om de app te gebruiken. 

Onze Ambassadeurs