Tips voor het dragen van een mondkapje tijdens de warme zomerdagen

Geschreven door Redactie

Tegenwoordig is een mondkapje een essentieel item in het dagelijks leven, maar tijdens de hete zomerdagen is het dragen van een mondkapje geen pretje is. Het voelt benauwd en plakkerig aan. 

Om dit te voorkomen, volgen hieronder een aantal tips om het dragen van een mondkapje comfortabeler te maken.

1. Kies voor een ademende mondkapje 

Om je mondkapje zo comfortabel mogelijk te maken, is het slim om een masker te kopen die meer vorm en structuur heeft. Dit geeft je meer ruimte dan een mondkapje die plat tegen de mond aanzit. Het nadeel is alleen dat de bescherming bij deze mondkapjes minder effectief is. Wij raden je daarom aan om wel voor de effectievere versie te kiezen, in het gezelschap van anderen of ergens binnen.

2. Kies het juiste materiaal

Krijg je warmte uitslag van het dragen van een masker? Let dan goed op het materiaal als je jouw mondkapje zelf maakt. Ga bijvoorbeeld voor katoen of synthetische stoffen die ook gebruikt worden voor sportkleding. Daarnaast is het aan te raden om met verschillende lagen te werken. In plaats van één dikke lap katoen, gebruik een paar dunne laagjes katoen die je op elkaar naait. Zo blijf je op een effectieve manier beschermd tegen het virus.

Onze Ambassadeurs