Eigenaar drugslab in rijtjeshuis Eemnes werd gedwongen

Geschreven door Redactie

De eigenaar van het lab in een rijtjeshuis waar hij de harddrug MDMA produceerde, kwam gisteren met een verklaring. 

Gisteren, 5 juni, was de verdachte dan ook te vinden in de rechtzaal.

De eigenaar van het drugslab vertelde eerder al tijdens zijn politieverhoren dat hij gedwongen werd door een dealer die ook bekend staat als 'de nachtapotheker'. Gisteren kwam de verdachten dan ook met dezelfde verklaring. 

Het drugslab kwam naar boven tijdens een inval in het huis aan de Veldweg in Eemnes op 27 februari. Naast 840 gram MDMA in kristalvormen werden er ook ketels, branders, maatbekers en verschillende chemicaliën gevonden.

Hoe dit lab in het huis terecht is gekomen, komt volgens de eigenaar doordat hij is gedwongen nadat hij een schuld had bij de nachtapotheker. De schuld was zo'n 750 euro. Daarbij zou de dealer ook een foto van een pistool gestuurd hebben. Na deze (waarschijnlijk bewuste) opgelopen schuld heeft de dealer gedwongen om de verdachte zijn huis beschikbaar te stellen. 


De rechtbank heeft moeite met het verhaal van de verdachte te geloven. zij zijn er van overtuigd dat hij meer met de zaak te maken heeft dan dat hij zelf zegt. Dit blijkt uit verschillende gesprekken tussen hem en de nachtapotheker. 


Onze Ambassadeurs