Dit zijn de slachtoffers van de handel in wilde dieren

Geschreven door Redactie

Wilde dieren worden overal ter wereld verhandeld alsof het producten zijn, 'dingen' zonder gevoel. Aapjes worden uit het wild gehaald en verkocht als huisdier. Vleermuizen worden gegeten als delicatesse. Schubdieren worden gedood en hun schubben verkocht als 'medicijn'. Olifanten worden bij hun familie weggerukt en ingezet als entertainers. Maar ook nertsen in Nederland worden in nertsenhouderijen gefokt om te eindigen als jas.

Deze dieren leven in kleine kooitjes, gescheiden van familie en zonder mogelijkheid om te jagen, om familiebanden op te bouwen en hun leven te leiden in het wild. Zoals het hoort. Onze omgang met wilde dieren veroorzaakt niet alleen veel dierenleed, het brengt ook onze gezondheid in gevaar. Het coronavirus leert ons wederom dat het welzijn van dieren en onze gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Daarom moet onze omgang met wilde dieren veranderen. Er moet een verbod komen op de wereldwijde handel in wilde dieren. Alleen zo kunnen we wilde dieren en onze gezondheid beschermen. Nog niet getekend? Teken dan de petitie en roep de wereldleiders van de G20 op om een einde te maken aan de wereldwijde handel in wilde dieren!


Onze Ambassadeurs