Heropening Museum Hilversum met veilig bezoek

Geschreven door Redactie

Na 3 maanden gesloten te zijn geweest, is Museum Hilversum vandaag weer open met de nieuwe tentoonstelling Face It van William Rutten. 

Meer dan levensgrote portretten van 77 mannen - acteurs, sporters, presentatoren, politici en zangers - gefotografeerd met dezelfde lens en belichting en vanuit een vaste hoek. In de tentoonstelling is de nieuwe videoclip bij het nog onuitgebrachte nummer ‘Echte Mannen’ van Guus Meeuwis te zien. 

    


 

Op deze eerste dag werden de bezoekers onthaalt door William Rutten. ‘Uiteraard keurig volgens de regels en met inachtneming van anderhalve meter’, aldus Stef van Breugel, museumdirecteur. ‘We zijn enorm blij dat we weer bezoekers mogen ontvangen in ons museum, we werken met tijdsloten waarvoor men online kan reserveren’. Via een veilige route kun je langs de indrukwekkende galerij met grote haarscherpe portretten. ‘Uiteraard mag je hen wel van heel dichtbij bekijken, ook al staren zij met hun imponerende blikken terug.’  

 

Nieuwe album 

Terwijl Guus Meeuwis aan de opnamen van zijn nieuwe album werkte, kreeg hij de portretten van de Face It-expositie onder ogen. Hij wist direct dat ze het canvas voor de videoclip bij het nog onuitgebrachte nummer ‘Echte Mannen’ moesten vormen. ‘Je kijkt recht in de ziel van deze mannen, zonder dat ze iets zeggen,’ aldus Guus Meeuwis. De videoclip en het nieuwe werk ‘Echte Mannen’ van Meeuwis zullen gedurende de expositieperiode exclusief voor bezoekers van Face It te zien en te horen zijn. 

Eerste solotentoonstelling 

‘Deze indrukwekkende eregalerij met ‘bekende koppen’ uit de media, hoort natuurlijk thuis in de Mediastad’, aldus Van Breugel.  Rutten heeft voor zijn eerste solotentoonstelling 77 spraakmakende mannen voor zijn camera weten te krijgen. 


Foto: William Rutten en Stef van Breugel – foto @ Rick Mandoeng 


Onze Ambassadeurs