Grootouders in actie voor het klimaat op 4 juni

Geschreven door Redactie

Opa’s en Oma’s sluiten op 4 juni - Nationale Opa- en Omadag - aan bij een actie van Fridays for Future. Op deze dag verscheuren jongeren symbolisch hun middelbare school diploma, vanwege hun zorgen om de gevolgen van de klimaatcrisis voor hun toekomst. Als hun grootouders willen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hun diploma’s nog wel bruikbaar zijn.

De Grootouders voor het Klimaat roepen daarom iedereen op om die dag een wereldbol voor het raam te zetten. Dat kan een echte globe zijn, maar ook een poster zoals deze met de tekst: minimaal 1,5 meter, maximaal 1,5 graad

Grootouders voor het Klimaat is een beweging van bezorgde grootouders die hun kleinkinderen een leefbare wereld willen nalaten. Daarvoor is nodig dat politiek, bedrijfsleven en alle burgers gezamenlijk de klimaatverandering een halt toeroepen.


Om dat voortdurend onder de aandacht te brengen zetten wij vanaf vandaag de aarde voor ons raam en roepen alle opa’s en oma’s op om met ons mee te doen.


De posters zijn te downloaden en uit te printen via www.grootoudersvoorhetklimaat.nl/aarde-voor-het-raam/


Onze Ambassadeurs