Column Hans Bosklopper

Geschreven door Redactie

Het is ons allemaal niet ontgaan, het COVID-19 of ook wel het Corona virus is een pandemie geworden en houdt Nederland hiermee in zijn greep.

Als columnist en radiopresentator ben ik veel in contact met mensen en zie dan ook mooie initiatieven ontstaan. Initiatieven waarbij risicogroepen, die niet uit huis kunnen, worden geholpen door mensen uit de wijk die boodschappen voor ze halen. Of MBO'ers die niet naar school kunnen en nu voor een klein bedrag of zelfs gratis oppas aanbieden. Dit zijn de momenten dat ik trots ben en roep ‘dit is mijn Nederland’.


Mooie initiatieven die helaas geen groter contrast kunnen vormen met de supermarkten, waar mensen de schappen leegroven als wilde beesten. Het zogenaamde 'hamsteren', heeft u het gebaar al voorbij zien komen in de Nederlandse gebarentaal? Wat mij betreft doet het denken aan de communistische tijd in Rusland, een tijd waarin je niet wist óf er wel iets in de schappen lag.   


Gelukkig val ik niet in een risicogroep en ben ik in staat te helpen met boodschappen waar nodig. En gelukkig zie ik, afgezien van het hamsteren, veel mooie dingen gebeuren. Mensen komen weer met elkaar in contact en staan voor elkaar klaar.   


Waar ik twee maanden geleden in mijn column sprak over dat men hun eigen buren nog niet eens kende, wordt hier door het Corona virus noodgedwongen verandering in gebracht. Laat dit niet voor niets zijn. Laten we met z’n allen afspreken dat wij ook na deze crisis voor elkaar klaar blijven staan.  


Want leven, en overleven, doen we samen!  



Onze Ambassadeurs