Bergse Pad en Googpad alleen voor wandelaars

Geschreven door Redactie

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen heeft de gemeente Wijdemeren, in overleg met Natuurmonumenten, besloten om in het paasweekend alleen wandelaars toe te laten op het Bergse Pad in Ankeveen en Googpad in Nederhorst den Berg. 

“We zagen dat het afgelopen weekend veel wandelaars en fietsers op het Bergse Pad en Googpad waren. Dit zijn twee zeer smalle paden, waardoor het moeilijk werd om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden”, aldus locoburgemeester Jan-Jaap de Kloet. Om dit het komende paasweekend in goede banen te leiden is besloten dat deze paden alleen toegankelijk zijn voor wandelaars. Voor wandelaars is het makkelijker om afstand te houden. Zij kunnen, indien nodig, van het pad af stappen om een ander te laten passeren. 

Gezond verstand blijven gebruiken 

De Kloet: “Hoewel we iedereen oproepen om zo veel mogelijk thuis te blijven, vinden we het ook begrijpelijk dat inwoners even naar buiten willen om een frisse neus te halen. Hierbij moeten zij wel anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Dit lukte afgelopen weekend niet op het Bergse Pad en het Googpad. Door de paden alleen toegankelijk te maken voor wandelaars verwachten we dat dit beter gaat.” Tegelijkertijd blijft de oproep om ook het gezonde verstand te blijven gebruiken: “Ga dus op een ander moment of op een andere plek wandelen als u ziet dat het ergens druk is.” 

Waarschuwingsborden 

De maatregelen gelden vanaf vrijdag 10 april tot en met maandag 13 april. Voor het weekend worden waarschuwingsborden geplaatst om de aangescherpte maatregelen bekend te maken. Ook zijn er komend weekend in de gehele gemeente handhavers aanwezig om de drukte op wandel- en fietspaden te monitoren. Na het weekend volgt een evaluatie om te kijken of de maatregelen op het Bergse Pad en Googpad verlengd moeten worden.  

Onze Ambassadeurs