Verboden toegang ook op gemeentelijke sportveldjes

Geschreven door Redactie

Het is niet toegestaan te sporten op gemeentelijke sportparken in Gooise Meren. In verband met de verspreiding van het coronavirus zijn de sportparken afgesloten voor iedereen, jong en oud, die er willen sporten. Wie toch op de sportvelden is kan een boete krijgen. De bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente houden toezicht. 

Dit verbod geldt ook voor de gemeentelijke sportveldjes (pannaveldjes) in de diverse wijken, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Dit om te voorkomen dat jeugd in groepjes met elkaar gaat sporten zonder daarbij de vereiste afstand van 1,5 meter in acht te nemen. 

Openbare speeltuinen, met voorzieningen meer gericht op de jongere jeugd, zijn gewoon open. Ook daarvoor geldt: houd 1,5 meter afstand van elkaar en kom niet in groepjes bijeen. De boa’s van de gemeente kunnen ook hier, op grond van de noodverordening van de gemeente, optreden als mensen met meer dan 3 personen bij elkaar zijn. 

Afstand houden 

De afgelopen weken bleek dat met name jongeren toch in groepen bij elkaar kwamen op de velden om tegen een balletje te trappen of te slaan. Het college van Gooise Meren heeft in lijn met de nieuwe aangescherpte regels vanuit Den Haag besloten, dat ook vrij sporten nu aan banden worden gelegd. Dit omdat het nagenoeg onmogelijk is om bij het sporten de vereiste afstand van 1,5 meter in acht te nemen. Het verbod op de sportvelden geldt voor iedereen. Ook als je alleen bent. 

Het college dringt er op aan dat iedereen de verantwoordelijkheid neemt om zich aan de aangescherpte regels te houden. Het coronavirus is een serieus probleem dat we alleen kunnen oplossen als iedereen zich aan de regels houdt. Niet alleen voor jezelf, maar ook om anderen niet te besmetten.

Onze Ambassadeurs