Nationale Herdenking en Viering van de Bevrijding 4 en 5 mei

Geschreven door Redactie

Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte zijn maandagavond 4 mei aanwezig bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam.

Koning Willem-Alexander houdt een toespraak. De minister-president is dinsdag 5 mei aanwezig bij de 5 mei-lezing die dit jaar in Den Haag wordt uitgesproken door bondskanselier Angela Merkel. Vervolgens bezoekt de minister-president het Bevrijdingsfestival. Het Koninklijk Paar en de minister-president wonen die avond in Amsterdam het 5 mei-concert bij.

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en minister-president Rutte zijn aanwezig tijdens de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam, waar Arnon Grunberg de 4 mei-voordracht uitspreekt. Bij de Nationale Herdenking op de Dam houdt Koning Willem-Alexander een toespraak. De Koning en Koningin Máxima leggen een krans bij het Nationaal Monument. De krans namens de Rijksministerraad wordt gelegd door de minister-president, minister Bijleveld van Defensie, staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de gevolmachtigd ministers Besaril, Begina en Wuite van respectievelijk Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

De minister-president is in Den Haag aanwezig bij de 5 mei-lezing ter gelegenheid van de Nationale Viering van de Bevrijding. Het thema van de viering is 75 jaar vrijheid. De 5 mei-lezing wordt gehouden door bondskanselier Angela Merkel. Op het Bevrijdingsfestival op het Malieveld houdt minister-president Rutte een toespraak waarna hij het Bevrijdingsvuur ontsteekt als startsein voor de veertien Bevrijdingsfestivals en alle andere activiteiten in het land.

De Koning, Koningin Máxima en de minister-president wonen 's avonds in Amsterdam het 5 mei-concert bij ter gelegenheid van de afsluiting van de Nationale Viering van de Bevrijding. Het concert vindt traditiegetrouw plaats op en rond de Amstel voor Koninklijk Theater Carré.

Onze Ambassadeurs