Nederlandse artiest Friction werkt samen met Grammy Award winnaar Skyler Jett op ‘One World’

Geschreven door Redactie

‘One World’: tegen racisme en vóór meer liefde 

Op ‘One World’ laten de Ghanees-Nederlandse Friction en Amerikaanse Skyler Jett hun muzikale achtergronden prachtig samenkomen; het nummer combineert Reggae met een wereldse sound en is een krachtig pleidooi voor meer liefde, begrip en eenheid. 

 

Friction en Skyler ontmoetten elkaar een paar jaar geleden in Amsterdam, en onder de indruk van elkaars stijl en talent besloten ze samen te werken, onder de naam ‘The Global Messengers’. Al snel kwamen de ideeën voor een eerste nummer; het moest een sterk statement tegen racisme en voor meer eenheid worden. En zo ontstond ‘One World’. 

 

Zowel Friction als Skyler Jett hebben allebei al een indrukwekkende staat van dienst op muzikaal vlak; niet alleen won Skyler Jett een grammy voor zijn bijdrage aan Celine Dion’s wereldberoemde ‘My heart will go on’, ook was hij de leadzanger van The Commodores, nadat Lionel Richie de groep verliet. Daarnaast heeft hij door de jaren heen geproduceerd voor en gezongen met wereldartiesten als Stevie Wonder en Whitney Houston. 

Friction is een jonge artiest uit Ghana, die al lange tijd in Nederland woont. In Ghana verwierf hij grote bekendheid als oprichter en frontman van de hiphlifegroep VIP en daarna als soloartiest. In 2006 kwam hij naar Nederland, om als eerste Afrikaanse artiest ooit een muziekopleiding aan de Rockacademie in Tilburg te volgen. Sindsdien zet hij vanuit hier zijn muziek carrière voort, en tourt hij met zijn band de wereld rond. 

 

Inmiddels is een opvolger van ‘One World’ al in de maak en maken The Global Messengers zich met hun band op voor een internationale tour, om hun boodschap van liefde en eenheid verder te verspreiden. 

 


Onze Ambassadeurs