Avond van de Stadsdichter 2020

Geschreven door Redactie

Op 30 januari aanstaande, op de Nationale Gedichtendag, vindt de derde editie van de Avond van de Stadsdichter weer plaats in poppodium De Vorstin in Hilversum.

De Avond van de Stadsdichter is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij jongeren in aanraking komen met poëzie en hier ook zelf mee aan de slag gaan. Tijdens een poëzie-battle nemen scholieren tussen 12 en 18 jaar het tegen elkaar op, afgewisseld met een gevarieerd programma van Spoken Word-artiesten en gedichten van Mieke van Zonneveld. Naast stadsdichter Mieke zullen Sean Bogaers, Manu van Kersbergen en de finalisten van de School der Poëzie het podium betreden.

De Avond van de Stadsdichter is een initiatief van gemeente Hilversum en stadsdichter Mieke van Zonneveld geeft hier op eigen wijze invulling aan. Vanuit de rol van stadsdichter schrijft Mieke jaarlijks gedichten voor de stad en draagt zij deze voor bij bijzondere evenementen, zoals de Verhalenparade, Dutch Media Week, verschillende herdenkingen en de welkomstavond voor nieuwe inwoners.

Dit jaar doen 700 kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar mee . Het gaat om 28 klassen van 5 Hilversumse scholen. Vrijdag 17 januari as, zijn de voorrondes te zien en te beluisteren in de Bibliotheek van Hilversum. Uiteindelijk staan straks 22 finalisten op het podium voor de jury. Wethouder cultuur Wimar Jaeger is blij met het enthousiasme van de jongeren: “Poëzie leeft onder jongeren, dat laat deze Avond van de Stadsdichter prachtig zien.”

De Avond wordt georganiseerd in samenwerking met poppodium de Vorstin, Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum, de School der Poëzie en Stichting Hilversum Marketing.

Het evenement is gratis toegankelijk en vindt dit jaar plaats in de grote zaal, dus iedereen die wil komen is welkom. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van poëzie! Meer informatie: www.devorstin.nl

Onze Ambassadeurs