Eettip: Beef teriyaki

Geschreven door Redactie

Heb je na alle eetdagen geen idee meer wat je vandaag als avond eten zal gaan eten? Beef teriyaki misschien?  

Dit recept is voor 2 personen.  

  

Voor de marinade:  

-200 gram biefstukreepjes (maak het vegetarisch door deze weg te laten, smaak genoeg!)  

-6 el sojasaus   

-1/2 tl chilipoeder  

-1/2 tl 5 Chinese Kruiden (venkel, anijs, kaneel, kruidnagel, witte peper)  

-1/2 tl gemberpoeder  

-1/2 tl paprikapoeder  

  

Overige ingrediënten:  

-150 gram zilvervliesrijst  

-1 ui  

-1 teentje knoflook  

-2 el olijfolie  

-2 el sojasaus  

-300 gram snijbonen of peultjes  

-6 wortels   

-1 eetlepel witte sesamzaad  

-1 eetlepel zwarte sesamzaad  

-200 gram champignons  

-1 el honing  

eventueel: nog een beetje zout  

  

Bereidingswijze:  

  

Marineer de biefstukreepjes in de sojasaus en kruiden en laat dit 30 minuten intrekken  

Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking  

Snijd de ui in stukjes en hak de knoflook fijn  

Snijd de wortels in kleine in dunne reepjes  

Verhit de olijfolie in een koekenpan  

Voeg de ui, knoflook en snijbonen toe en bak deze 5 minuten, roer regelmatig  

Snijd ondertussen de champignons fijn.  

Voeg de biefstukreepjes en de sojasaus toe aan de ui en bak deze even mee  

Voeg de honing, wortelsreepjes en champignons toe en laat dit mengsel nog ongeveer 7-8 minuten sudderen op middel vuur  

  

Serveer de rijst met de Teriyaki saus! 

Onze Ambassadeurs