Eettip: Beef teriyaki
Heb je na alle eetdagen geen idee meer wat je vandaag als avond eten zal gaan eten? Beef teriyaki misschien?
Dit recept is voor 2 personen.
Voor de marinade:
-200 gram biefstukreepjes (maak het vegetarisch door deze weg te laten, smaak genoeg!)
-6 el sojasaus
-1/2 tl chilipoeder
-1/2 tl 5 Chinese Kruiden (venkel, anijs, kaneel, kruidnagel, witte peper)
-1/2 tl gemberpoeder
-1/2 tl paprikapoeder
Overige ingrediënten:
-150 gram zilvervliesrijst
-1 ui
-1 teentje knoflook
-2 el olijfolie
-2 el sojasaus
-300 gram snijbonen of peultjes
-6 wortels
-1 eetlepel witte sesamzaad
-1 eetlepel zwarte sesamzaad
-200 gram champignons
-1 el honing
eventueel: nog een beetje zout
Bereidingswijze:
Marineer de biefstukreepjes in de sojasaus en kruiden en laat dit 30 minuten intrekken
Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking
Snijd de ui in stukjes en hak de knoflook fijn
Snijd de wortels in kleine in dunne reepjes
Verhit de olijfolie in een koekenpan
Voeg de ui, knoflook en snijbonen toe en bak deze 5 minuten, roer regelmatig
Snijd ondertussen de champignons fijn.
Voeg de biefstukreepjes en de sojasaus toe aan de ui en bak deze even mee
Voeg de honing, wortelsreepjes en champignons toe en laat dit mengsel nog ongeveer 7-8 minuten sudderen op middel vuur
Serveer de rijst met de Teriyaki saus!