Oliebollen
De lekkerste oliebollen maak je thuis!
Wat heb je hier voor nodig?
Oliebollenbeslag
- 50 g boter
- 500 ml melk
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 ei
- 500 g bloem
- 1 mespuntje zout
Om de oliebollen nog lekkerder te maken
- 125 g rozijnen
- 75 g krenten
Bereidingswijze
- Smelt de boter
- verwarm de melk tot handwarm en los hierin de gist, het ei en de boter op.
- Roer de bloem en het zout door het beslag en meng dit tot het een egaal beslag is.
- Wel de rozijnen en krenten circa 30 minuten in warm water.
- Meng de rozijnen en de krenten door de helft van het beslag. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek of plastic op een warme plek.
- Verwarm de olie voor tot 180 °C.
- Laat de oliebollen 5 tot 6 minuten frituren en vervolgens op een papiertje uitlekken.