Kerstkoekjes
Recept kerstkoekjes
Ingrediënten
- 175 gr bloem
- Snufje bakpoeder
- 75 gr suiker
- ½ zakje vanillesuiker
- 1 eetl koud water
- 75 gr boter
- 40 gr amandelen, fijngemalen
- ½ losgeklopt ei
- Snufje kaneel
- Snufje zout
Bereiding
- Meng de bloem, gemalen amandelen, vanillesuiker, suiker, snufje bakpoeder, kaneel en zout in een kom.
- Snijd de boter in stukjes en voeg deze samen met het koude water en het halve ei toe.
- Kneed het deeg met een mixer met deeghaken goed door.
- Kneed het deeg nog kort met je handen tot het een egaal deeg is.
- Zet nu het deeg een half uur afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Bestuif een werkvalk met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm dikte en steek er vormpjes uit in verschillende vormen.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes hierop.
- Bak de koekjes in 10 minuten gaar.
- Haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat en laat ze afkoelen.
- Je kunt de koekjes zo opsmikkelen, maar je kunt ze natuurlijk ook versieren met glazuur, chocoladepasta ect.