Kerstkoekjes

Geschreven door Redactie

Recept kerstkoekjes 

Ingrediënten

  • 175 gr bloem 
  • Snufje bakpoeder
  • 75 gr suiker
  • ½ zakje vanillesuiker
  • 1 eetl koud water
  • 75 gr boter
  • 40 gr amandelen, fijngemalen
  • ½ losgeklopt ei
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Meng de bloem, gemalen amandelen, vanillesuiker, suiker, snufje bakpoeder, kaneel en zout in een kom.
  2. Snijd de boter in stukjes en voeg deze samen met het koude water en het halve ei toe.
  3. Kneed het deeg met een mixer met deeghaken goed door.
  4. Kneed het deeg nog kort met je handen tot het een egaal deeg is.
  5. Zet nu het deeg een half uur afgedekt in de koelkast.
  6. Verwarm de oven op 180 graden.
  7. Bestuif een werkvalk met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm dikte en steek er vormpjes uit in verschillende vormen.
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes hierop.
  9. Bak de koekjes in 10 minuten gaar.
  10. Haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat en laat ze afkoelen.
  11. Je kunt de koekjes zo opsmikkelen, maar je kunt ze natuurlijk ook versieren met glazuur, chocoladepasta ect. 

  


Onze Ambassadeurs