Hinderen hulpverleners strafbaar

Geschreven door Redactie

Sinds 15 december is het strafbaar om hulpverleners te hinderen. 

Hinder dus minder.

Sinds gisteren is het hinderen van hulpverleners strafbaar. Dit betekend dat je niet meer in de weg mag lopen, niet van dichtbij mag filmen of iets anders dat de politie, brandweer of de ambulance hindert. Doe je dit wel, dan krijg je tegenwoordig een gevangenis straf van 3 maanden in plaats van 1 maand.

Artikel 426ter Wetboek van Strafrecht: 

"Hij die wederrechtelijk een hulpverlener gedurende de uitoefening van zijn beroep in zijn vrijheid van beweging belemmert of met een of meer anderen zich aan hem tegen zijn uitdrukkelijk verklaarde wil blijft opdringen of hem op hinderlijke wijze blijft volgen wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden of geldboete van de derde categorie."


Onze Ambassadeurs