Prinses Margriet aanwezig bij NOC*NSF Sportgala

Geschreven door Redactie

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is woensdagavond 18 december als eregast aanwezig op het jaarlijks terugkerende NOS l NOC*NSF Sportgala in Amsterdam.

Het gala wordt georganiseerd om de Nederlandse topsporters te eren. In de categorieën Sportman, Sportvrouw, Paralympische Sporter, Sportploeg, Coach en Young Talent worden de sporters van het jaar gekozen. Daarnaast wordt de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs uitgereikt, waarmee NOC*NSF de grote sportlegendes uit de Nederlandse geschiedenis huldigt.

Prinses Margriet is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Naast internationale wedstrijden voor gehandicapte topsporters, coördineert en faciliteert het IPC sinds 1989 de Paralympische Zomer- en Winterspelen. Sinds 2002 kunnen sporters bij het NOS | NOC*NSF Sportgala genomineerd worden in de categorie Paralympische Sporter van het Jaar.Onze Ambassadeurs