'Nieuwe actie boeren op 18 december'

Geschreven door Redactie

De boeren gaan woensdag 18 december weer actievoeren vanwege de stikstofcrisis.

Volgens RTV Drenthe heeft de actiegroep Farmers Defence Force (FDF) dat maandagavond besloten. Welke vorm de actie gaat krijgen, is nog niet duidelijk. 

Eén van de plannen die de afgelopen week circuleerden binnen de contactgroepen van boeren, is een blokkade van distributiecentra van supermarkten. FDF-vicevoorzitter Jos Ubels zegt tegen RTV Drenthe dat de organisatie pas later met details over de actie komt. 

Eerst meer overleg en een ontbijt 

Volgens persbureau ANP heeft Farmers Defence Force dinsdagavond nog een gesprek met het Landbouw Collectief, een koepelorganisatie van agrarische belangenclubs. Vrijdag is er ook nog een actie van Agractie op de Dam in Amsterdam. "We willen daar eerst de aandacht aan geven", laat FDF weten. 

Maandag 16 december ontbijt het Landbouw Collectief ook nog met premier Mark Rutte en minister Carola Schouten (Landbouw). "We zouden nog van de actie kunnen afzien, want het is nog niet de 18e. Maar gepraat hebben we wel al genoeg, ze moeten dan wel met daden komen", zegt een woordvoerder tegen het ANP. 

Eerdere acties 

De boeren trokken in september massaal naar Den Haag om te protesteren tegen de maatregelen rond de stikstofuitstoot. In oktober trokken de boeren naar de provinciehuizen. Eind vorige maand voerden ze actie langs de op- en afritten van snelwegen. 

Onze Ambassadeurs