Ruben van Zwieten te gast bij Hilversum in Gesprek

Geschreven door Redactie

Predikant Ruben van Zwieten is dinsdag 19 november te gast bij Hilversum in Gesprek. Hij wordt geïnterviewd door Arjo Klamer. Na het gesprek wordt de keuzefilm van Ruben van Zwieten vertoond: ‘The Pianist’ van Roman Polanski.  

Een samenleving heeft een goede, meelevende elite nodig. Maar neemt de elite van nu wel haar verantwoordelijkheid? Is ze niet teveel losgezongen van de Nederlandse samenleving, teveel bezig met zelfverrijking en verklaart dat het breed gedeelde onbehagen? Hoeveel inhoud heeft de elite van nu?

Met deze vragen gaat Arjo Klamer in gesprek met Ruben van Zwieten, predikant en oprichter van De Nieuwe Poort op de Zuidas in Amsterdam en aan het Weena in Rotterdam, huizen voor ontmoeting en inspiratie. En van zingevingshotel El Nuevo Puerto in Valencia. Verkozen als Young European Leader klas 2019: 40 mensen onder de 40 jaar. Ook is Van Zwieten samen met Sander Schimmelpenninck auteur van ‘Elite Gezocht’.

Dinsdag 17 december is Joost Zaat te gast bij Hilversum in Gesprek. Joost Zaat (1953) is sinds 1983 huisarts. Hij was lange tijd adjuncthoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Sinds augustus 2017 schrijft hij elke maandag een column voor de Volkskrant.

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waarbij iedere maand een andere gast centraal staat. Om 19.30 uur gaat de avond van start met het gesprek. Er is ook ruimte voor vragen uit het publiek. Om 20.30 uur is er een pauze en om 21.00 uur gaat het programma verder met de vertoning van de keuzefilm van de gast.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.filmtheaterhilversum.nl, of zijn te reserveren via (035) 623 5466.



Onze Ambassadeurs