Herfstvakantie op het Muiderslot

Geschreven door Redactie

In de herfstvakantie van 19 tot en met 27 oktober 2019 is er op het Muiderslot weer van alles te beleven. Maak kennis met echte ridders, kom knutselen, vier de verjaardag van Amsterdam of ontmoet schrijfster Simone van der Vlugt.


De hele vakantie kun je gratis knutselen in het kasteel. Omdat het Muiderslot dol is op verhalen en op boeken, kun je je eigen boekenlegger maken. Maar misschien kom je liever luisteren naar een ridderspookje of kasteelverhaal. Dat kan op zondagmiddag 13 oktober 2019 in de Slotkapel. En op alle zaterdagen in de maand oktober is er de rondleiding ‘De sterke vrouwen van het Muiderslot’. 


Ridders van de IJssel 

Op 19 en 20 oktober 2019 logeren de Ridders van de IJssel op het Muiderslot. Het hele weekend wordt er zowel binnen als buiten middeleeuwse muziek gemaakt, gekookt (en geproefd), geschoten, gevochten en weer goed gemaakt. … Er is veel te zien, maar vooral veel zelf te doen. Beiden dagen open van 12.00 tot 17.00 uur. Dit weekend geldt een toeslag van 2,50 op de reguliere entreeprijs. Koop hier uw e-tickets.


Verjaardag van Amsterdam 

Op zaterdag 27 oktober viert Amsterdam zijn 744e verjaardag. En wie jarig is trakteert! Ga mee met de gratis rondleiding en kom alles te weten over de historische band tussen Amsterdam en het Muiderslot. Vooraf reserveren is niet nodig.


Openingstijden en meer informatie: 

Het Muiderslot is op doordeweekse dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op www.muiderslot.nl.

Onze Ambassadeurs