Een op de drie middelbare scholieren krijgt aanvullend onderwijs

Geschreven door Redactie

Een op de drie scholieren die op de middelbare school zitten, krijgt bijles. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd op verzoek van minister Arie Slob (Onderwijs), meldt NOS. 

Dit percentage is, in vergelijking met een onderzoek dat twee jaar geleden is gedaan, vrijwel hetzelfde gebleven. Ook kiezen ouders steeds vaker voor particulier onderwijs.

Kinderen krijgen in veel gevallen bijles omdat ouders vinden dat de kwaliteit waarop de school de achterstand van hun kind oplost niet goed genoeg is. Bij huiswerkbegeleiding speelt vaak mee dat ouders zelf geen tijd hebben voor het probleem.

De kwaliteit is volgens Slob zeker niet ondermaats. Volgens NOS vindt hij het dan ook jammer dat veel ouders dat wel denken. Daarom wil hij met de scholen in overleg blijven.

Slob vreest voor problemen bij deze scholieren. Veel ouders accepteren bijvoorbeeld niet een schooladvies voor het VMBO en doormiddel van extra onderwijs laten ze hun kind toch naar de havo gaan. Dat is een zorgelijke ontwikkeling, zegt de bewindsman. Dat is volgens hem een extra belasting voor kinderen en hij denkt dan ook dat ze daardoor te maken kunnen krijgen met psychische problemen.
Onze Ambassadeurs