Handhaven openbare orde vrijwel onmogelijk tijdens jaarwisseling stelt Nationale Politie

Geschreven door Redactie

Dit probleem doet zich al meerdere jaren voor, maar de Nationale Politie maakt er nu een punt van. Steeds meer Gemeenten in Nederland hebben een lappendeken aan regels opgesteld om de veiligheid in hun stad te kunnen waarborgen.

De jaarwisseling is het gevaarlijkste moment van het jaar in Nederland. Jaarlijks leidt het afsteken van vuurwerk tot miljoenen euro’s aan schade. Tevens vallen er velen slachtoffers en schiet de veiligheid van de agenten en hulpverleners in het geding.

Korpschef Erik Akerboom schrijft zijn zorgen uit in een brief aan de Tweede Kamer. De Nationale politie en de onderzoeksraad voor Veiligheid willen al enkele jaren een algemeen vuurwerkverbod op knalvuurwerk en pijlen. Toch geeft de politiek tot op heden geen duidelijk gehoor, dus nemen de Gemeenten zelf het hef in handen door vuurwerkvrije zones in te stellen. Dit leidt weer tot onoverzichtelijke situaties, waardoor de wirwar aan regels het lastig maakt voor de agenten.Onze Ambassadeurs