Vier medewerkers uit Amerpoort bedenken app Digitale Rouwkoffer en Verhuisspel

Geschreven door Redactie

De begeleiders uit Amerpoort begeleider bewoners bij wonen, werken, dagbesteding, logeren en vrije tijd. Bij hen thuis of op één van de andere 300 locaties in de provincie Utrecht, Flevoland en in ’t Gooi.

Amerpoort ondersteund zo’n 2500 mensen met een verstandelijke beperking.  

Zij bedachten het spel, omdat zij vaak bewoners tegen kwamen die ook rouwden om verlies van bijvoorbeeld een droom, een bepaalde emotie of vernieling van spullen. De Digitale Rouwkoffer en het Verhuisspel helpen bij het opzetten van een mooi gesprek over dit soort gevoelens bij mensen met een verstandelijke beperking.

De Dititale Rouwkoffer is een verzamel website met meer informatie over boeken, liedjes en spellen. De gebruiker kiest een bepaald soort thema en kan zich zo inlezen over het verwerken van bijvoorbeeld een echtscheiding of verhuizing.Onze Ambassadeurs