Museum waar je de geschiedenis aan kunt raken

Geschreven door Redactie

Het Nederlands Vestingmuseum is de plek waar je de geschiedenis aan kan raken. Het is een openluchtmuseum met een deel boven en een deel onder de grond.In vier kelders, of kazematten, leer je aan de hand van spannende opstellingen, over het belang van forten en vestingen voor Nederland.

Buiten kan je in een parkachtige sfeer rondlopen en genieten van de ingenieuze militaire objecten en heerlijke rust. Het museum is een absolute must voor ieder kind. Nooit vergeet je de bulderende kanonnen, de spannende luistergangen en het imposante uitzicht over de wallen van Naarden-Vesting.

Kazemat Y – Garnizoensleven

Tot de 2e Wereldoorlog is de vesting gebruikt als verdedigingswerk. Bijna alle gebouwen stonden in dienst van de militairen, hetzij als behuizing, hetzij ter ondersteuning zoals een arsenaal voor de kanonnen en een ziekenhuis. In deze kazemat, in het midden van het museum, is in diorama’s te zien hoe de soldaten leefden, werkten en verzorgd werden.


Museumwinkel

Je kan natuurlijk niet naar huis zonder een souvenir, in de vorm van een ansichtkaart, een sleutelhanger van een vleermuis of een tinnen soldaatje. Kom daarom kijken bij de museumwinkel in de ‘Cantine’.


Onze Ambassadeurs