Weesper Mariska Luth hiked naar de bergtoppen van Nepal en haalt daarvoor duizenden euro’s op voor het goede doel

Geschreven door Redactie

Mariska loopt gemiddeld zo’n 5 uur per dag en klimt tot 3.200 kilometer hoogte in Nepal met het evenement de Hike for Health.

Het goede doel? Een sponsorbedrag van € 3.000 ophalen voor meisjes en vrouwen in de armste gebieden van Nepal. In maart 2020 zal Mariska vertrekken naar Nepal.

Fotoproject ‘Verstilling’

Als sportieve fotograaf werd Mariska direct gegrepen door dit goede doel. Ze neemt haar camera mee want naast de sportieve inspanning heeft ze namelijk nóg een uitdaging. Tijdens de reis gaat ze werken aan een fotoproject waarin ze het thema ‘verstilling’ zal verbeelden. Stilstaan in het moment, leegte, ruimte en in harmonie met de natuur. Naast het sponsorbedrag van € 3.000, dat voor 100% naar het goede doel gaat, kan Mariska dus bovendien door realisatie van het fotoproject ná haar reis ook nog extra aandacht voor de meisjes en vrouwen vragen.

Moedersterfte

NepalNepal kent de hoogste moedersterfte van Azië. Per 10.000 kinderen die worden geboren, sterven 259 moeders, in Nederland 10 moeders. Van de 1.000 geboren kinderen sterven er in Nepal 21, in Nederland respectievelijk 0.003%.

Over de Hike

Tijdens de Hike for Health gaan de deelnemers een grote uitdaging aan: een 5-daagse hike naar de toppen van Poon Hill op 3.200 meter hoogte. Elke deelnemer aan de Hike for Health haalt € 3.000 op voor Stichting Simavi, het opgehaalde geld gaat direct naar de projecten in de gebieden die worden bezocht in Nepal. De projecten richten zich op betere hygiëne, toiletten en watervoorzieningen in de armste gebieden van het land.

Simavi

Stichting Simavi bouwt aan een gezond leven voor iedereen. Want alleen als je gezond bent, kun je je verder ontwikkelen, voor je gezin zorgen en zo de armoedespiraal doorbreken. Simavi is de initiatiefnemer van de Hike for Health.

In maart 2020 zal Mariska vertrekken naar Nepal. Wilt u haar steunen in dit project? Heel graag! Doneren voor deze actie (100% voor het goede doel) is mogelijk via kominactie.simavi.nl/acties/445 . 


Onze Ambassadeurs