Aankomend weekend: Bussum Cultureel

Geschreven door Redactie

Kom op 6, 7 en 8 september naar het Bussum Cultureel! Het Bussum Cultureel vind plaats in het centrum van Bussum.

Het thema is 'Gooie Parels'. Binnen het programma is veel ruimte voor livemuziek, film, dans, theater en kunst. Bussum Cultureel, biedt een combinatie van Uitmarkt, een Parade en het het Preuvenement. 

Bussum Cultureel is een jaarlijks festival waarbij bezoekers alle vormen van cultuur dat het dorp rijk is, kunnen bewonderen, zoals muziek, film, dans, theater, taal en beeldende kunst. Met natuurlijk gezellig eten en drinken op het Proef&Wijn Plein.

Het programma

Vrijdag

Het programma van Bussum Cultureel start op vrijdag 6 september. Hier introduceert Bussum Cultureel een nieuw programma-onderdeel georganiseerd voor en door de jeugd: ‘Young Go Loud.
Op het Wilhelminaplantsoen staat van 17.00-22.00 uur een Urban stage met o.a. Hiphop, Rap, DJ’s en scool-talents. Er is ook heel veel te doen, ontdek graffiti kunst, een photobooth en challenges met o.a een klimwand en een kickbox workshop. 

Vrijdagavond staat de magische openluchtbioscoop weer op het programma. In de tuin van de Tindalvilla wordt dit jaar de film ‘Woman at War’ vertoond, een droogkomische IJslandse film over een 50-jarige milieu-activiste. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Wilhelminakerk.

Zaterdag

Het programma zit ook dit jaar weer bomvol muziek, kunst en cultuur. Zo is er op zaterdag 7 september van 11:00 tot middernacht op verschillende locaties livemuziek, dans, kunst en theater te zien! Er staan weer vele podia en theatertenten verspreid door het centrum, met meer dan 50 optredens van regionale en professionele artiesten.

Bij de fontein op het Wilhelmina plantsoen staat onder andere een grote tent met vele muzikale en creatieve workshops. En een mooie sprookjespuzzeltocht met verrassende puzzels die ze kunnen oplossen.

Zondag

Op zondag is er vanaf 09:30 uur in de poterne van Fier een vrolijke kinderfilm te zien! Ouders die niet bij de kinderen willen blijven kunnen een bezoek brengen aan de prachtige tuin en Fort Werk IV, dit is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. 

Rond 11:00 uur start de Air Fair Gooise Meren op het Wilhelmina plantsoen. Er is op het  Wilhelmina plantsoen de gehele dag muziek te horen en er worden verschillende kinderactiviteiten georganiseerd. Het fonteinconcert start om 13:30 uur. Het is een licht klassiek concert voor jong en oud!

Deelnemen 

Alle Gooise Parels zijn van harte welkom. Dus wilt u deelnemen aan de Culturele Markt, de Art Fair Gooise Meren of wilt u optreden? Meldt u dan aan via www.bussumcultureel.nl

De toegang voor het evenement is gratis. 

Onze Ambassadeurs