Tips bij het kopen van een winterjas

Geschreven door Redactie

Het winterseizoen komt er weer aan, en dan moet je natuurlijk in het bezit zijn van een warme winterjas

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een winterjas? Lees hier alle tips en jij komt zeker weten goed de winter door.

Zorg dat je genoeg ruimte hebt

In de winter heb je vaak truien en vesten aan, en je wilt natuurlijk wel dat jouw favoriete trui onder je winterjas past. Koop je winterjas daarom altijd iets ruimer, en zorg dat je bij het passen een dikke trui mee of aan hebt. Zo weet je zeker dat hij goed zit.

De lengte van je jas

Een korte winterjas kan natuurlijk leuk zijn, maar erg warm is het niet. Voor optimale warmte kan je het beste kiezen voor een jas die net over de billen valt. Je kan ook zelf testen of een jas lang genoeg is. Trek de jas aan, en ga zitten. Heb je een blote rug? Trek hem dan snel weer uit!

Let op de binnenvoering

Een jas met donsvulling is erg prettig op de koudere dagen. Maar als het gaat regenen of sneeuwen is een donsjas niet de beste keuze. Een winterjas met een voering van kunstvezel wordt aangeraden. Deze jassen zijn water- en winddicht en daardoor erg comfortabel in de winter.

Comfort boven stijl

Een winterjas moet comfortabel zitten en je goed warm houden. En natuurlijk wil je dat je jas er leuk uitziet, maar laat comfort altijd op de eerste plaats komen. Een jas kan er nog zo leuk uitzien, maar als je het dan nog koud hebt schiet het natuurlijk ook niet echt op. Kies daarom altijd voor een warme jas die heerlijk zit. Zo lekker dat je hem eigenlijk niet meer uit wilt doen.

Als je deze tips meeneemt in je zoektocht, hoef jij niet bang te zijn voor de koude winterdagen.

Onze Ambassadeurs