Zo maak je thuis heerlijke ijskoffie!

Geschreven door Redactie

Veel mensen maken thuis geen ijskoffie omdat ze denken dat het meer werk vereist dan warme koffie. Ze kunnen oploskoffie gebruiken om in een paar seconden een gloeiend hete kop te maken, maar gaan ervan uit dat ze meer tijd kwijt zijn bij het maken van ijskoffie.

Dit is eigenlijk niet waar. Je kunt oploskoffie ook gebruiken om ijskoffie te maken. Dit recept is zo eenvoudig dat het maar 2 minuten duurt om te maken met 4 verschillende ingrediënten. Bekijk dit recept als je ijskoffie wilt maken met oploskoffie. Dit is een van die oploskoffierecepten die waarschijnlijk je leven zullen veranderen en je een hoop geld zullen besparen!

INGREDIENTEN

  • Oploskoffie
  • Melk
  • Water
  • IJsklontjes

Begin met 1 of 2 theelepels oploskoffie en ⅓ kopje melk en roer dit goed door zodat het oploskoffie gelijkmatig door de melk wordt gemengd. Je zult merken dat de oploskoffie begint op te lossen, maar waarschijnlijk nog niet helemaal is opgelost.

Voeg vervolgens ⅔ kopje koud water toe aan het glas om de koffie volledig op te lossen. Als je een lichtere koffiesmaak wilt, kan je meer water aan het glas toevoegen. Roer constant totdat de koffie volledig is opgelost.

Nadat de koffie volledig is opgelost, voeg je zoveel ijs toe als je wilt. Genieten van!


Onze Ambassadeurs

Ons Gooienaars bekeken ook: