Hoe breng je een lokaal product in de supermarkt?

Geschreven door Redactie

De gemiddelde maaltijd legt op dit moment 30.000 km af voordat het op ons bord ligt.

En dat terwijl in Flevoland heel veel producten worden verbouwd. Meer regionale producten eten is een belangrijke stap in het verduurzamen van ons voedselsysteem. Flevo Campus is een project gestart om meer lokale producten in de supermarkt te krijgen. Daarbij komt de regie meer bij de consument te liggen. Almeerders wordt gevraagd: Wat mis jij in de supermarkt? Wat eet en drink jij graag? Vanuit die antwoorden wordt lokale productlijn opgezet.

Blogserie

In een blogserie geeft projectleider Thera van Heuveln een kijkje in de keuken van het eerste idee, onderzoek en productie, tot er daadwerkelijk producten in de supermarkt liggen. Volg de blog op de website van Flevo Campus.

Onze Ambassadeurs