Mango sorbet maken met 3 Ingrediënten

Geschreven door Redactie

Haal het meeste uit zoete mango's met deze verfrissende mango sorbet.

Dit recept is vetarm en is het perfecte dessert voor warme de dagen.

Ingrediënten:


- 3 grote, rijpe mango's
- 200 gram basterdsuiker
- 1 limoen, geperst

Bereiding:

Schil de mango's en snijd zoveel mogelijk van het vruchtvlees van de pit af, doe het in een keukenmachine of blender. Voeg de suiker, het limoensap en 200 milliliter water toe. Mix een paar minuten, tot de mango heel glad is en de suiker is opgelost. Wrijf een beetje van het mengsel tussen je vingers, als het nog steeds korrelig aanvoelt, mix dan nog wat langer. Giet in een bakje en zet een paar uur in de vriezer.
Schraap de sorbet terug in de blender (als hij erg stevig is, laat hem dan eerst 5-10 minuten op kamertemperatuur staan). Klop tot je een smeuïg mengsel hebt, giet het dan terug in de vorm en laat het nog een uur in de vriezer staan. Herhaal stap 3. Bevries tot het vast is (nog een uur of twee). In de vriezer is de sorbet drie maanden houdbaar.


Onze Ambassadeurs