Smaakles basisschoolleerlingen groot succes

Geschreven door Redactie

Beleven met alle zintuigen.

In mei en juni 2022 namen zo’n 550 basisschoolleerlingen uit Lelystad, Almere, Dronten, Swifterbant, Noordoostpolder en Urk deel aan de smaakles over de smaken van Flevoland en het innovatieve voedsellandschap van onze regio.

Met de #GreenVibes-foodtruck bezochten de Flevolandse chef-kok Bilal Bouazza en gastronoom Eva Flantua de basisscholen. De leerlingen gingen met al hun zintuigen aan de slag met verrassende groenten, nieuwe gewassen en exotische kruiden die in Flevoland verbouwd worden en verkrijgbaar zijn. Het resultaat: meer bewustwording over voedsel van de toekomst en een eetbaar voedselkunstwerkje uit Flevoland.

Basisschoolleerlingen op VIP-reis naar Floriade Expo 2022

De leerlingen van groep 5 van de E. du Marchie van Voorthuysenschool uit Urk, de school die bij de loting voor de #GreenVibes-foodtrucktoer als winnaar uit de bus kwam, zijn op 12 juli op VIP-reis geweest naar Floriade Expo 2022. Er is op het terrein van de Floriade Expo genoeg te zien en te doen voor kinderen, zoals diersporen zoeken en het voedselbos ontdekken, maar ook spelen in een van de vijf speeltuinen en kijken en luisteren naar de kindershow in het bostheater. De kinderen uit Urk hebben er een leuke dag van gemaakt.

Onze Ambassadeurs