In gesprek met Priscilla Vercijs van Zorgvoorbudget

Geschreven door Redactie

Priscilla Vercijs (35) is onderneemster en moeder van twee prachtige dochters. Een echte powerwoman. Zij woont zo’n 6 jaar in Almere en is zelfstandig budgetcoach. Ze noemt zichzelf ook wel geldcoach, omdat budgetcoach wat negatiever is beladen, aldus Priscilla. Zij wil het juist van de positieve kant belichten en benaderen. Dit doet zij nu al bijna twee jaar. 

Priscilla kan je ons vertellen wat jij doet als geldcoach?

‘’Ik help mensen (weer) grip te krijgen op hun financiën door het creëren van meer inzicht en overzicht. Hierdoor kunnen ze op korte en lange termijn doelen stellen met wat zij graag willen doen met hun geld. Mijn focus ligt op de preventie, voorkomen dat er schulden ontstaan en je geld besteden aan dingen waar je gelukkig van wordt. Zijn er schulden en heb je hierbij hulp nodig? Dan kan je het beste kijken op de site van de gemeente Almere voor de mogelijkheden. Mijn motto is: budgetteren gaat niet over jezelf beperken het gaat om de dingen die je wenst mogelijk te maken.’’

Wat is de grootste uitdaging als geldcoach?

“Dat is denk ik timemanagement, je moet goed nadenken over hoe je het best je dag kunt indelen waarbij je zoveel mogelijk mensen kan helpen met de juiste balans met werk en privé. Het best presteer ik onder een bepaalde druk, want dan ben ik het meest alert en gefocust. Daarnaast geef ik de voorkeur aan fysiek contact en begeleiding. Maar als dat niet lukt via teams of telefonisch. Het resultaat wat er wordt behaald en daarmee elke keer weer mensen gelukkig maak, geeft enorme voldoening. Dat maakt mijn werk, inclusief de uitdagingen, juist heel mooi en erg leuk.”

Hoe ga je om met stressvolle situaties?

“Ik heb een compagnon, zij helpt mij bij de sociale media en website, dat is echt heel fijn. We bellen dagelijks, over wat voor werk er ligt, dus zij zorgt ervoor dat de stress op acceptabel niveau blijft en op het moment dat het voor ons beide te veel wordt kijken we wat een ieder nodig heeft om dat te verlagen.

Wat zijn de minder leuke kanten van je beroep?

“Dat is als je wel de potentie ziet in mensen, alleen dat het dan toch niet werkt, dat ze het moeilijk vinden om een stukje gedrag te veranderen en ik wil ze dan graag helpen, alleen moeten mensen zelf veranderen. Bijvoorbeeld; als je 5 dagen per week een kopje koffie koopt voor onderweg, probeer ik klanten inzichtelijk te maken wat dat financieel betekent voor hun situatie. Een kopje koffie is 2,50 euro per dag, 12,50 euro per week, 50,00 euro per maand en meer dan 600,00 euro per jaar. Het is prima als je dat belangrijk vindt want ik ben de laatste die zegt dat je iets niet meer mag. Maar als het steeds moeilijker is om rond te komen of als je meer wil sparen dan zal je op een gegeven moment moeten kiezen waaraan je je geld wilt uitgeven.”

Hoe ondersteun je verder jouw klanten bij het behalen van hun financiële doelen?

“Door ze positief te blijven benaderen. Tegenslagen horen erbij. Je ziet vaak dat mensen enthousiast aan een traject beginnen. De eerste periode zijn ze super gemotiveerd, maar op het moment dat het even tegenzit, denken ze waar doe ik het allemaal voor? Laat maar zitten! Vaak moet je daar doorheen en dan zie je dat er supersnel resultaat wordt geboekt. Met 1 of 2 gesprekken kun je overigens al echt het verschil maken en dat kunnen mensen voor de rest van hun leven meenemen.”

Hoe ga je om met klanten die het niet eens zijn met de tips die je ze geeft?

“Mijn advies is om een tijdje bij te houden wat je uitgaven zijn geweest, bijvoorbeeld in een kasboek. Daar voelen sommige mensen niks bij. Wat ik dan doe is samen zoeken wat wel bij diegene past. Want ik zal niet zeggen dat je iets moet doen wanneer je dat niet wil, dat is moeilijker om vol te houden. We kijken dus vooral samen naar wat jij nodig hebt.

Ook voor werkgevers.

“Wat ik zelf ook erg belangrijk vindt om te benoemen, is dat ik ook graag samenwerk met werkgevers die een budgetcoach aanbieden aan hun personeelsleden. Hulp bieden aan personeel met geldzorgen omdat alles duurder is geworden en ze niet weten of ze over een paar maanden nog wel kunnen rondkomen. Het kan een werkgever veel geld kosten als ze werknemers hebben met financiële stress. Deze werknemers zijn vaker ziek, minder geconcentreerd waardoor ook minder productief op de werkvloer. Je wilt voorkomen dat het zover komt dat er loonbeslag verwerkt moet worden. Het is een mooi principe dat je als werkgever zijnde op die manier voor je personeel zorgt. Er zijn verschillende constructies denkbaar waarbij je dat kunt doen. Een werkgever kan dat volledig betalen of je kunt ook allebei de helft betalen. Het is allemaal maatwerk. Ik sta er altijd voor open om daarover in gesprek te gaan.”


Wil jij meer informatie over Zorgvoorbudget of in contact komen met Priscilla? Volg haar dan op Sociale media of kijk op de website: www.zorgvoorbudget.nl






Onze Ambassadeurs