Componist van het Flevolands volkslied verrast in het provinciehuis

Geschreven door Redactie

Donderdag 21 juli bezocht de heer Riemer van der Meulen het provinciehuis in Lelystad. Riemer van der Meulen schreef de muziek voor het Flevolands volkslied ‘Waar wij steden doen verrijzen’.

Het was een grote wens van de componist om Lelystad nog eens te bezoeken, vanwege de bijzondere band die hij met de stad voelt. Zijn broer regelde daarom een verrassingsbezoek aan Lelystad. De heer van der Meulen werd donderdagochtend met zijn broer en dochter ontvangen in het provinciehuis in Lelystad. In de Statenzaal bracht het Bataviakoor uit Lelystad samen met leden van de Flevolandse Theatervereniging JTL speciaal voor deze gelegenheid het volkslied ten gehore. Gedeputeerde Jop Fackeldey vond het een bijzonder moment om de componist te mogen ontvangen: “het Flevolands volkslied is belangrijk voor de Flevolandse identiteit. Extra bijzonder om nu de componist van dit volkslied hier te mogen ontvangen.” De heer van der Meulen ontving van het koor een cd.

Het Flevolands volkslied is in 1994 geschreven door Mak Zeiler en de muziek is van Riemer van der Meulen. Net als bij de vlag en het wapen staat de overwinning op het water centraal in het volkslied. Het volkslied wordt gezongen bij officiële gelegenheden, zoals de beëdiging en installatie van Provinciale Staten.

Onze Ambassadeurs