Volgende stap gezet in de ontwikkeling van de locatie Wybertjesfabriek

Geschreven door Redactie

De gemeente en ontwikkelaar Wybert C.V hebben een anterieure overeenkomst gesloten voor de herontwikkeling van de Wybertjesfabriek aan de Larenseweg 125.

De ontwikkelaar wil de locatie transformeren naar een plek voor werken. Er worden 56 woningen ontwikkeld in een groene omgeving en met het behoud van werkgelegenheid.
 
De 1100 vierkante meter aan kantoorruimte is inmiddels al gerealiseerd in het monumentale pand op het naastgelegen perceel, Larenseweg 123. Hier huist sinds afgelopen najaar het Hilversumse schoonmaakbedrijf Westerveld.
 
Wethouder Floris Voorink: “Met deze anterieure overeenkomst zetten we weer een volgende stap in het mooier en groener maken van de wijk 1221. De wijk zal straks nog meer woon- en werkgenot te bieden hebben.”
 
Met het sluiten van de anterieure overeenkomst is de volgende stap gezet in de ontwikkeling van de Wybertjesfabriek. En zijn afspraken gemaakt over het definitieve programma en het inrichtingsplan voor de buitenruimte en parkeren. Het planvoorstel Wybertjesfabriek is onderdeel van het nieuwe bestemmingsplan 1221 dat in april 2022 ter inzage heeft gelegen.  Als de gemeenteraad in het najaar van 2022 instemt met het bestemmingsplan, volgt de vergunningsaanvraag voor het plan voor de transformatie van de Wybertjesfabriek en start de bouw in de loop van 2023.
 

Onze Ambassadeurs