Coalitieonderhandelingen Hilversum

Geschreven door Redactie

De coalitieonderhandelingen bevinden zich in de laatste fase. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het coalitieakkoord.

De gesprekken met de afzonderlijke fracties zijn daarbij, elk op een eigen manier, als waardevol en inspirerend ervaren. Voor alle opgaven, zoals bijvoorbeeld wonen, duurzaamheid, werk en inkomen, jeugdzorg, en niet te vergeten het aantrekkelijker maken van Hilversum, zijn ambities verwoord. Met de nadrukkelijke wens deze verder samen met de gemeenteraad uit te werken. De onderhandelende partijen zijn zich ervan bewust dat het leven niet maakbaar is. Een pandemie, een vluchtelingenstroom, dat zijn nauwelijks te voorspellen gebeurtenissen die zich ook de komende raadsperiode kunnen voordoen.
 
Eén van de aandachtspunten bij het schrijven is of de tekst voldoende begrijpelijk is voor de gemiddelde inwoner van Hilversum die niet dagelijks bezig is met politiek. En gezien de tijd die nodig is voor allerlei andere praktische afrondende zaken en termijnen voor het aanleveren van stukken voor de gemeenteraad, vindt de besluitvorming over het coalitieakkoord en de installatie van de wethouders plaats op 8 juni.
 

Onze Ambassadeurs