Beleid voedselbank voor vluchtelingen uit Oekraïne

Geschreven door Redactie

Voedselbank Gooi & Omstreken heeft tot nu toe ruim 100 gezinnen uit Oekraïne hulp kunnen bieden met een voedselpakket; de meeste zijn afkomstig uit Baarn, Laren en Soest.

De vraag is groot: zelfs uit andere delen van het land komen aanvragen binnen. Deze worden dan naar een plaatselijke voedselbank doorverwezen.

Gemeenten zorgen, zoals intussen bekend is, dat elke vluchteling leefgeld en maaltijden krijgt, afhankelijk van de wijze waarop zij onderdak hebben gevonden. De hulp van de voedselbank is daarom vooral een overbrugging voor de tijd tussen aankomst in Nederland en de registratie bij de gemeente.

Vluchtelingen die aankloppen bij de voedselbank maar nog geen hulp van de gemeente hebben gekregen, krijgen direct een noodpakket en het adres van de gemeente waar zij zich kunnen inschrijven voor de gemeentelijke regelingen, waaronder ook het aanvragen van een BSN-nummer en een bankrekening valt. Zodra dat geregeld is, vervalt het voedselpakket.

De voedselbank staat uiteraard klaar voor iedereen die een voedselpakket nodig heeft. Voor hulp kan men mailen naar klantenadministratie@voedselbankgooi.nl of bellen naar 035- 533 88 36.


Onze Ambassadeurs