Gemeentesecretaris Paul Veldhuisen neemt afscheid

Geschreven door Redactie

Per 1 juli 2022 draagt hij het stokje over aan huidige adjunct-directeur Johan Cnossen

Gemeentesecretaris en algemeen directeur van Huizen, Paul Veldhuisen, neemt met ingang van 1 juli afscheid van de gemeente Huizen. De uitvoering van de aanbevelingen uit de recent opgeleverde organisatiescan vraagt de komende jaren om continuïteit van leiderschap. Vanwege zijn naderende pensioen kan hij die continuïteit niet bieden en kiest hij ervoor om zijn pensioen te vervroegen. Hij geeft het stokje door aan de huidige adjunct-directeur Johan Cnossen. Paul Veldhuisen: “De uitvoering van de aanbevelingen uit de organisatiescan vragen om koers, richting en continuïteit in leiderschap. Vanwege mijn leeftijd, ga ik over twee jaar met pensioen. In de ontwikkeling die wij als organisatie ingaan heb je voor een langere periode continuïteit en stabiliteit nodig. Omdat ik dat in deze fase van mijn leven niet kan bieden, heb ik in goed overleg met het college besloten mijn pensioen te vervroegen. Ik kijk dankbaar terug op een mooie, bijzondere carrière in Huizen.” 

Organisatie in ontwikkeling

Evenals andere gemeenten, kent Huizen een aantal belangrijke opgaven en omvangrijke uitdagingen voor de komende jaren. Samen met de eigen ambities van de gemeente vraagt dit om een organisatie die zich voortdurend ontwikkelt en flexibel kan inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen. Dat stelt eisen aan de gemeentelijke organisatie, aan continuïteit in leiderschap van de directie en aan de werkgeverskwaliteiten van het college. “Daarover hebben college en directie de afgelopen tijd goede gesprekken gevoerd”, aldus burgemeester Niek Meijer. “In die gesprekken hebben we gezamenlijk vastgesteld dat dit traject de komende jaren intensieve en continue begeleiding vraagt vanuit de directie naar organisatie en bestuur. Paul heeft aangegeven dat hij juist die continuïteit niet kan bieden en het daarom nu een natuurlijk moment vindt om zijn positie over te dragen.”

Opvolging

De laatste jaren werkte Paul nauw samen met Johan Cnossen, die eveneens zijn waarnemer is. Omdat het college – mede in het licht van de organisatieontwikkeling – niet vooruit wil lopen op een definitieve invulling van de vacature die ontstaat door het vertrek van Paul, heeft het college Johan gevraagd om de functie per 1 juli voorlopig een jaar waar te nemen. Wethouder Marlous Verbeek: “Een van de portefeuilles waar Johan zich de laatste jaren mee bezig heeft gehouden is bedrijfsvoering. Daarin heeft hij goede resultaten bereikt in onder meer integraal en digitaal werken. Hij geniet het vertrouwen van de organisatie, is ambitieus met een sterke focus op de toekomst. Wij wensen hem veel succes!”

Afscheidsreceptie

Voor medewerkers, bestuur en externe relaties komt er nog een moment waarop afscheid genomen kan worden van Paul. De datum daarvoor is nog niet bepaald.  

Onze Ambassadeurs