Vandaag is het bevrijdinsgsdag in Nederland

Geschreven door Redactie

Bevrijdingsdag is elke 5 jaar een nationale feestdag in Nederland.

Banken, postkantoren en veel bedrijven zijn gesloten. De openingstijden van de winkels zijn wisselend. Sommige winkels zijn gewoon open, sommige zijn een deel van de dag open en sommige zijn de hele dag gesloten.

Het openbaar vervoer kan volgens een vakantiedienstregeling rijden of helemaal niet rijden. Mensen die met het openbaar vervoer willen reizen, moeten goed alle delen van de routes controleren voordat ze vertrekken.

Bevrijdingsdag markeert de viering van de vrijheid en het einde van de Tweede Wereldoorlog voor Nederland. Elk jaar zijn er verschillende festivals en vieringen op Bevrijdingsdag, maar het is slechts eens in de 5 jaar een officiële vrije dag. Evenementen zijn onder meer het Bevrijdingsfestival in Amsterdam, dat de talenten van Nederlandse en internationale muzikanten laat zien.

De Tweede Wereldoorlog was een wereldoorlog die duurde van 1939 tot 1945. Nederland was pas in augustus 1945 volledig bevrijd. Kort na de oorlog werd besloten om op 5 mei Bevrijdingsdag te houden, de datum van de nederlaag van het Duitse leger.


Onze Ambassadeurs