Inschrijving Buitenspeeldagen 2022 geopend

Geschreven door Redactie

Op woensdag 8 en zaterdag 11 juni is het Buitenspeeldag in de gemeente Hilversum.

Naast de officiële Nationale Buitenspeeldag van 8 juni organiseert de gemeente dus nog een extra dag voor alle Hilversumse kinderen op zaterdag 11 juni. Hilversummers kunnen zich met hun straat tot dinsdag 26 april aanmelden als deelnemer voor één of beide dagen. Deelnemende straten kunnen een bijdrage in de organisatiekosten van maximaal 100,00 euro krijgen van de gemeente.
 
Vervolgens ontvangen zij advies en ondersteuning voor het organiseren van activiteiten in hun straat. De gemeente zorgt ervoor dat de deelnemende straten op de buitenspeeldagen zijn afgesloten voor al het verkeer. Zo kunnen de kinderen onbelemmerd en veilig op straat spelen. Deelnemers moeten zich uiteraard aan de geldende coronaregels houden.
 
De Buitenspeeldag (voorheen Straatspeeldag) wordt al 27 jaar in heel Nederland gevierd. Buitenspelen is belangrijk voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen. Ook vraagt de dag op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. Een goed contact tussen buurten en gemeente draagt bij aan een positief gesprek over veilige en prettige speelplekken.
 
Arno Scheepers, wethouder buurten: “De Buitenspeeldagen zijn er speciaal voor onze kinderen en bieden een mooie gelegenheid om samen met de buren iets bijzonders te organiseren. Fijne contacten en onbezorgd samen spelen, zijn een belangrijk onderdeel van een prettige leefomgeving voor kinderen en ook volwassenen. Sterke, leefbare buurten zijn heel belangrijk voor Hilversum en daar dragen deze Buitenspeeldagen echt aan bij. Tot nu toe zijn er 40 aanmeldingen en het zou fantastisch zijn als we net als in vorige jaren weer 80 aanmeldingen tegemoet kunnen zien.”
 
De Nationale Buitenspeeldag Hilversum is een samenwerking tussen Versa Welzijn en de gemeente Hilversum. Aanmelden voor de Nationale Buitenspeeldag kan via deze link

Meer informatie zoals tips en voorwaarden om deel te kunnen nemen, is te vinden op www.versawelzijn.nl/buitenspeeldag. De brandweer en politie beslissen vanuit het oogpunt van veiligheid welke straten afgesloten mogen worden.
 
Voor meer informatie kunnen Hilversummers contact opnemen met Lilian Martins van Versa Welzijn via buitenspeeldaghsum@versawelzijn.nl
 

Onze Ambassadeurs