Eerste Bibian Mentel Playground van Nederland in Loosdrecht

Geschreven door Redactie

Gisteren is de eerste schop in de grond gezet voor de allereerste Bibian Mentel Playground van Nederland.

Dit gebeurde door initiatiefnemers en broers Ty en Jazz, en Edwin Spee (directeur MentelityFoundation) samen met Rosalie van Rijn (wethouder Wijdemeren), Arno Scheepers (wethouder Hilversum) en aannemer Velosolutions. Ook werd het definitieve ontwerp gepresenteerd.

Middelpunt van de Bibian Mentel Playground is een pumptrack, een baan waarover je kunt crossen met alles dat wielen heeft. De playground wordt een plek waar alle kinderen, met en zonder lichamelijke uitdaging, samen kunnen spelen. Het is een initiatief van de Loosdrechtse jongens Ty en Jazz in samenwerking met de MentelityFoundation. Zij droomden van een pumptrack in hun woonplaats Loosdrecht nadat ze op vakantie veel speelden op een pumptrack die daar lag.
De MentelityFoundation, die zelf al bezig was met de Bibian Mentel Playground, zocht direct de samenwerking. De gemeente Wijdemeren was vanaf de eerste minuut enthousiast; later omarmde ook Hilversum dit prachtige project om de droom van Ty, Jazz en die van Bibian, te kunnen realiseren.

Droom van Bibian

‘Het is altijd de droom van Bibian geweest om een plek te creëren waar kinderen met of zonder lichamelijke uitdaging samen kunnen komen om te bewegen en sporten,’ vertelt haar man en directeur van de Mentelity Foundation Edwin Spee. ‘We zijn heel trots dat dat de eerste playground er dit jaar gaat komen, praktisch in de achtertuin van het huis van Bibian.’

Joost Boermans en Rosalie van Rijn, wethouders in Wijdemeren, zijn ook ontzettend trots: ‘De Bibian Mentel Playground wordt een plek waar iedereen naar hartenlust kan spelen en sporten. We zijn ontzettend blij dat onze gemeente met hulp van alle partijen deze prachtige speel- en sportplek erbij krijgt.’
Annette Wolthers en Arno Scheepers werken als wethouders van Hilversum graag mee aan de naburige playground. Wolthers: ‘De centrale ligging van de playground zal zeker veel Hilversumse kinderen trekken en is een bijzondere verrijking van de mogelijkheden om buiten te sporten in Hilversum.’ Scheepers: ‘Ook voor de Hilversumse jongeren is deze mooie playground een echte aanwinst. Ik ben blij dat we samen met onze buurgemeente Wijdemeren een bijdrage hebben kunnen leveren aan dit mooie plan.’

Voor meer informatie over de Mentelity Foundation
https://mentelityfoundation.org/

Onze Ambassadeurs