Winkelactie Voedselbank Gooi & Omstreken

Geschreven door Redactie

Op zaterdag 9 april a.s. is er een winkelactie bij de AH aan de Lindenlaan in Huizen.

Vrijwilligers van de Rotary Huizen helpen bij het inzamelen van de producten. Regelmatig organiseert de voedselbank deze winkelacties om houdbare producten in te zamelen voor de voedselpakketten. Deze producten zijn hard nodig om de klanten van een gebalanceerd voedselpakket te voorzien.

Tijdens de winkelacties wordt aan de klanten van de supermarkt gevraagd om een of meer producten die nodig zijn te kopen en deze af te geven bij het in de winkel aanwezige inzamelpunt. Zo worden de voorraden van deze producten op peil gehouden. Zeker nu er een forse stijging wordt verwacht van het aantal uitgegeven pakketten, mede door de komst van vluchtelingen uit de Oekraïne is deze hulp hard nodig.

Daarnaast verwacht de voedselbank met name een stijging van ouderen, nu de AOW en pensioenen niet of nauwelijks meer geïndexeerd worden en de prijzen van zowel voedsel als energie stijgen. Iedereen die niet meer voldoende overhoudt voor de boodschappen na het betalen van de vaste lasten, kan bij de voedselbank terecht. De voedselbank kijkt niet naar eventuele bezittingen, zoals een eigen auto of huis, alleen naar het inkomen en de vaste lasten. Ook als u nog geen schulden hebt, kunt u terecht. De voedselbank probeert juist te voorkomen dat mensen in de schulden raken.

Op de website www.voedselbankgooi.nl staat een rekenvoorbeeld, waarmee men zelf kan kijken of men in aanmerking komt voor een voedselpakket Uiteraard is het ook mogelijk contact op te nemen met de Afdeling Intake of om een inloopspreekuur te bezoeken.

Onze Ambassadeurs