Top 10 voedingsmiddelen met het hoogste vitamine C-gehalte

Geschreven door Redactie

Vitamine C is een essentiële voedingsstof die nodig is voor het onderhoud van huid, bloedvaten, botten en kraakbeen en voor wondgenezing.

Vitamine C helpt ook cellen te beschermen tegen oxidatieve stress, die op zijn beurt bescherming biedt tegen bepaalde ziekten, waaronder kanker.  Vitamine C, zoals zink en vitamine A, helpt ook om je immuunsysteem te ondersteunen.

Voedingsmiddelen met een hoog vitamine C-gehalte zijn guaves, paprika, kiwi's, aardbeien, sinaasappels, papaja's, broccoli, tomaten, boerenkool en peultjes. De huidige dagwaarde (% DV) voor vitamine C is 90 mg.

Hieronder vind je een lijst met voedingsmiddelen met een hoog vitamine C-gehalte, gerangschikt op een gebruikelijke portiegrootte, gebruik de nutriënten rangschikking van meer dan 200 voedingsmiddelen met een hoog vitamine C-gehalte om de voedingsmiddelen met het hoogste vitamine C-gehalte te zien op basis van nutriëntendichtheid (per gram), of bekijk de ranglijst van fruit met een hoog gehalte aan vitamine C. vitamine C en groenten met veel vitamine C.

Voedingsmiddelen met veel vitamine C


#1: Guave
#2: Kiwi's
#3: Paprika's
#4: Aardbeien
#5: Sinaasappels
#6: Papaja
#7: Broccoli
#8: Tomaat
#9: Peultjes
#10: Boerenkool


Onze Ambassadeurs